Veckobrev V6

Den här veckan har varit intensiv. Det har skett både bra och tråkiga situationer under rasten och ute på korridoren. Eleverna i klassen har hållit ihop och de bråkar inte utan vi försöker hitta lösningar tillsammans för att inte det ska ske bråk ute på rasten med de äldre barnen. Som vissa föräldrar redan vet har många av eleverna inte velat gå ut på rast. En lösning eleverna kom fram till är att jag ska vara ute varje rast tills det lugnar ner sig.

Förutom det som skrevs ovan har eleverna i klassen varit super duktiga den här veckan. De har samlat stjärnor och lektionerna såsom dans, idrott och slöjden har fungerat utmärkt.

Vi har arbetat med problemlösning i matematiken, läsförståelse texter med frågor, de har skrivit faktatexter och skrivit saga om veckans djur. Eleverna har även hunnit lyssna på del 5 om bröderna Lejonhjärta och skrivit. I No har vi arbetat med uppdrag 2 med NTA lådan. Det handlade om is. Fråga gärna era barn så de kan förklara vad de har undersökt om i det uppdraget.
I torsdags drog vi på teater under förmiddagen. Det tyckte eleverna var roligt. Vi promenerade dit och tillbaka och de skötte sig så bra. De samlade 3 stjärnor den dagen. Lena gav de en extra stjärna.

Något nytt för eleverna den här veckan har varit att de har fått skriva ner sina reflektioner kring varje lektion i 5 min. Dvs vad de har lärt sig och varför man ska lära sig de. Jag tycker det är viktigt att både prata om syfte och mål med varje lektion men att de även får skriva ner sina tankar.

Ville även nämna att eleverna alltid är delaktiga när jag skriver varje veckobrev. De säger vad jag ska ta upp och skriva i varje veckobrev. Jag läser upp för de innan jag publicerar. 😊

OBS!

Måndag 10/2 är både skola och fritids stängd.

Hada