Ännu en vecka närmar sig sitt slut och vi har jobbat på ordentligt under veckan!

Svenska: Vi har lärt oss om Valentine, vi har sett korta filmer, läst texter svarat på frågor. Vi har arbetat med ordklasser och även kommit in på de/dem och börjar så smått förstå oss på detta förutom vårt lilla knep som ofta går fint att ta till.

SO: vikingatiden nästa vecka avslutar vi detta tema.

Engelska: arbetat med verbet ”to be” och vi kommer fortsätta att börja verbet och kunna säga och skriva enklare meningar där verbet finns med. Till nästa vecka ska barnen även få redovisa sin story de har skrivit ihop parallellt.

• matten gjorde vi utvärdering på multiplikation och divisionskapitlet med repetition av det som inte riktigt fungerade. På fredag har vi prov i matte på 4-räknesätt med uppställningar, problemlösning med ordentliga lösningar och tabellerna.
  • no är vi igång med batterier, lampor och ledningstråd. Slutna och öppna strömkretsar var veckans tema och nästa vecka bygger vi en ficklampa, ja eller en lampa man kan bära med sig

26/2 prov på matte.

Nästa vecka kommer vi försöka avsluta och runda av vad vi har arbetat med dessa veckor.
v.9 är det sportlov.

23/2 slutar barnen kl. 13.

Trevlig helg önskar jag er