Veckobrev v 6

Veckan som var hade vi vänliga veckan i båda fyrorna. Barnen var extra snälla mot varandra och sa och skrev fina saker till varandra. 4a fick vara inomhus under rasterna och pyssla eller dansa. Det tyckte de var skönt. De har gemensamt bestämt att vissa raster vill de vara inomhus och göra annat.

Under veckan har vi diskuterat väldigt mycket kring värdegrund och att alla ska må bra i skolan. Vi har i klassen försökt hitta flera lösningar. Under lektionerna går det bra enligt barnen men flera barn i klassen har fortfarande tufft under rasterna. Vi ska försöka hitta på flera gemensamma lekar som vi kan göra tillsammans.

Svenska: Fakta texters uppbyggnad och barnen hade prov på detta.

Engelska: Röda tråden i en berättelse, detta samkördes med en berättelse barnen fick skriva på svenskan.

SO: Vikingatiden och jämförelse med hur vi lever idag. Barnen ska redovisa detta v. 7 på fredag.

I fredags avslutade barnen dagen med att pyssla och göra något fint till sina föräldrar. Baren skrev även en text om varför vi firar alla hjärtans dag. Det var många som undrade och det blev en spontan lektion kring det. Vi diskuterade även om att man får tycka om vem man vill. Detta kan ni föräldrar fortsätta prata om hemma med era barn.

Hada