Vädret har förstått att det är höst och det kan variera i många former. Ena dagen varmt och soligt och nästa frost och kyligt, eller så ösregnar det och blåser kraftigt. Med detta sagt vill vi påminna om bra ytterkläder till alla elever då vi är ute på alla raster. Skicka gärna med lite extrakläder att förvara här på skolan ifall sockar eller byxor råkar hamna i en vattenpöl.

När det gäller rasterna är det ofta många som dröjer sig kvar i korridoren eller kommer på undanflykter för att gå in. Eftersom vi har som regel att alla skall vara ute är det viktigt att detta följs. Prata gärna om detta hemma. Vi har rastvakter men de håller sig utomhus. Måste de i stället påminna alla inne att gå ut så kan de missa incidenter som händer ute. Eller så är de vuxna ute och missar saker som händer inomhus. Är i stället alla elever ute som de ska så finns det vuxna som kan hjälpa till om konflikter skulle uppstå samtidigt som vi slipper bli arga och ”vara poliser” på de som inte följer reglerna.

Svenska: barnen har haft grammatiktest och läsförståelse test. Vi fortsätter med temat faktatexter även till nästa vecka. Den här veckan har barnen övat på att ta ut nyckelord ur texten.

Engelska: Läst korta texter och barnen har har haft högläsning för varandra i små grupper. Engelskan avslutades idag med en grammatik test.

SO: barnen med de nordiska språken och minoritetsspråk. Detta ska även fortsättas i svenska nästa vecka.

Matten: Vi jobbare med area och sammansatta figurer med flera rektanglar. Nästa vecka blir det enheter och skala och veckan efter höstlovet blir det matteprov på de två första kapitlen, Stora tal och Geometri.

No: Vi fortsätter med ”Våra sinnen” nu när vi ändå har jobbat med kroppen. Målen för kapitlet och synen tittade vi på den här veckan och nästa vecka fortsätter vi med hörsel och ljud.

OBS!
Fredag nästa vecka dvs 22/10 är det naturskola. Barnen ska vara ute en heldag, BRA YTTERPLAGG. Fika får de ta med sig och varm Oboy.

Trevlig helg😄