Matte: Vi har startat upp med geometri och att cm2 betyder kvadratcentimeter och vad det är. Vi har börjat på areaberäkningar av rektanglar och kommer att fortsätta med det nästa vecka. Om man inte har hunnit med uppgifterna på lektionerna som förväntat, så kommer att få använda lite tid hemma, men helst vara med på studiestödet på torsdag 14.10 – 15.00 för att bli klara.

So: . Vi har jobbat med att bli klara med geografin om Norden och kommer i nästa vecka att starta en individuell uppgift där man ska skriva om ett europeiskt land.

No: Vi har gjort oss färdiga med människokroppen och hade prov i veckan. Alla fick använda boken och sina anteckningar i no-häftet. Det var ett test på vad eleverna kan och ett övningstillfälle att fylla på med det som saknades.

Svenska: barnen har arbetat med att läsa två olika fakta texter och skriva egna fakta texter med hjälp av en mall. De har även arbetat med grammatik och läsförståelse.

Engelska: barnen har tränat på att skriva egna berättelse med hjälp av en story map. De kom på att det är samma uppbyggnad att skriva berättelse både i svenska och engelska. De har tränat på ordförståelse och uttal.

Trevlig helg önskar vi

Hada, Dan och Lena