Veckobrev v 38

Hej på er!

Under veckan har vi lärt oss vad olika djur heter på engelska och repeterat färgerna. Fortsatt med rymden i NO och då bland annat lärt oss om några planeter som merkurius och venus. Vi har också påbörjat en bild med alla planeter på,

I matematik har det handlat mycket om repetition, talens grannar och positionssystemet. Vi kommer att börja med nästa mattebok nästa vecka. På svenska lektionerna har vi arbetat med vår läsebok och gått igenom läsläxan och fått ny läxa. Sidorna 14-17 fick eleverna i läxa denna gång och att svara på frågorna till det nya läskortet. Vi har även arbetat mycket med läsförståelse där eleverna fått stenciler med korta texter och några lätta frågor till. Vi har övat på sammansatta ord och att skriva meningar.

När vi haft SO har vi arbetet med hemortens historia och börjat prata om hur Sigtuna såg ut förr. Vi har också arbetet med värdegrund och vår bok handbok för superhjältar. Gjort övningar, samarbetslekar och i fredags uppmärksammade vi internationella fredsdagen. Vi pratade om varför dagens finns och tänkte extra mycket på samarbete och att komma överens med alla. vi fick öva på positiva ord till varandra. Vi avslutade dagen med mys tillsammans med 2b där vi fick titta på en film som handlade om vänskap och familj. Vi fick under filmen popcorn som vi skulle dela på två och två.

Nästa vecka är det studiedagar måndag och tisdag, skolan är stängd men fritids öppet. På idrotten ska eleverna ha uteidrott och behöver ombyte som passar för detta.

Vi ses på onsdag!