Hej! alla barn och föräldrar.

Veckan har varit bra för 5A. Barnen har utvecklats och blivit självständiga generellt. Det är så roligt att se. Vi har arbetat med samma tema som förra veckan i SO dvs. norden och fokus på Danmark.
Svenska har vi arbetat med tidningsartiklar och läsförståelse och repeterat grammatik. Vi ska börja arbeta med läroboken Zickzack nästa vecka.
I Engelska ämnet har barnen arbetat med grammatik samt läst olika korta story för att lära barnen att skriva korta berättelser på engelska. Vi har gått igenom en sagas uppbyggnad.

De hade en fantastisk idrottslektion. Barnen fick träna på puls och intervaller. Tog bilder jag bifogar nedan.

8 september och 14 september är det utvecklingssamtal. Föräldrar som inte har bokat tid kan höra av sig till mig.

Barnen har en vikarie idag då jag är sjuk. Tyvärr har många i 5A varit förkylda. Restriktionerna gäller fortfarande. Jag kommer även länka veckobrevet som Jessica rektorn skriver om just detta.

LÄNK: http://rektor.tingvallaskolan.se/wp-admin/post.php?post=187&action=edit

Vi har en ny skolplattform som heter unicum. Om alla föräldrar laddar ner unicum familj på sin mobil hade det varit toppen. Man identifierar sig med bankid. Jag kommer prata mer om detta i utvecklingssamtalet.

Trevlig helg

Mvh /Hada