Hej, alla barn och föräldrar!

Veckan har varit väldigt bra. Barnen är väldigt duktiga och verkligen kommit igång med att jobba på lektionerna. De har blivit självständiga och vill knappt ha röris längre. Jag har förklarat att det är väldigt bra för koncentrationen att bryta lektionen en stund för att röra på sig.

Det var väldigt många av barnen som inte tyckte om att läsa böcker. Nu läser de minst en kapitel på morgonen. Vi har börjat med en läs tävling och det tycker de är roligt. Vi ska fortsätta med det efter påsklovet.

Den här veckan har barnen gjort klart, det de inte har hunnit med. Det har varit väldigt mycket repetion i både matematiken och svenskan. Vi har inte börjat med ett nytt tema. Däremot har vi arbetat med ordklasser och meningsuppbyggnader. Vi har även arbetat med sj-ljud, tj-ljud och ng-ljud.

Veckan avslutades med att barnen fick ha en mystimme i skolan och påsk pyssel. De fick själva bestämma vad de ville göra under den timmen. Barnen lyckades lura mig första April och de var verkligen duktiga på att samarbeta och komma på en riktig bra april skämt.

V.15 är det påsklov och jag hoppas verkligen att alla ni får en härlig lov med massa kul. Barnen har verkligen jobbat hårt och varit super duktiga. Nationella proven är avslutade nu och de barnen som inte har varit i skolan och inte hunnit göra de behöver inte tänka på det. Jag har dessa prov endast som ett underlag.

Hada och Jenny

De är helt fokuserade på att skriva.

mystimme och påskpyssel