Veckan som gått…

Hej på er!

Många kom tillbaka efter lovet med en ifylld höstlovsutmaning, som var frivillig. Kul att se att så många läst på många olika sätt under veckan. Jag hade många mail som väntade. Många hade löst ordet som var HÖSTRUSK. Vi pratade om att vi läser under hela vår dag på olika sätt och att läsningen finns runt omkring oss överallt.

Veckan gick fort men vi har hunnit med mycket. I svenska har vi arbetet med kap 5 i Resan till skatten. Pratat om bilderna till texten och vad vi kunde förutse att kapitlet skulle handla om. Vi gick igenom ord och begrepp och fick höra den nya läsläxan, sidorna 34-37. Läskortet som eleverna fått är nr 13, gå gärna igenom frågorna efter läsningen tillsammans med era barn. Vi har arbetet med läsförståelse genom att läsa faktatexter och svara på frågor om djuren vi läst. Vi har bland annat läst om lodjur, delfin och sköldpaddor.

i matematik har vi arbetet med hela tiotal och addition med tiotalsövergångar. Där man har stor nytta av att kunna sina tio-kompisar.

I no har vi fortsatt med vårt tema rymden och denna vecka fått veta mer om solen och stjärnorna. Nästa vecka kommer vi att få titta närmare på månen.

I so har eleverna arbetet med brandkunskap tillsamman med Lena. Vi har även fortsatt med Handbok för superhjältar del 2. Gjort värdegrundsövningar och lekar.

På musiken har eleverna börjat sjunga några sånger inför jul.

När vi hade engelska fick vi lära oss kroppsord, så som head, arm, leg, eyes osv. Vi övade genom sånger, ramsor och fick göra stenciler. Även bilduppgiften denna vecka relaterad till detta då eleverna med hjälp av en tärning skulle göra ett monster. Varje siffra på tärningen motsvarade en kroppsdel, så tärningen bestämde hur ens monster skulle se ut. Fick man en 1 skulle man rita ett head, 2. body och så vidare. Varje kroppsdel var på engelska så det eleverna fick försöka komma ihåg vad de betydde. Många skratt och roliga monster blev det.

Nästa vecka kommer vi uppmärksamma läsning och böcker. Eleverna ska ta med sig sin favoritbok hemifrån, och som kommer att stanna i skolan under veckan, som de sedan ska få presentera och göra en bokrecension på.

På tisdag är det skridskor, tag med skridskor, hjälm och varma kläder samt vantar. Vi får lunch från skolan, vill man komplettera går det bra enligt informationen ni fått hem och tidigare inlägg.

Trevlig helg!!