Veckan som gått…

Hej på er!

Bloggen har blivit flyttad och fått en ny adress så från och med nu kommer all information och inlägg om vad vi gör i 2A hamna här =) 10a.tingvalla.se

Ni fick hem en lapp med denna information hem idag. Ni kan även hitta skolans alla bloggar samlade här: www.tingvallaskolan.se

Veckan gick fort med bara tre skoldagar. Vi har hunnit med att gå igenom läsläxan och få hem en ny. Den ska läsas till måndag 1/10. Denna gång är det sidorna 18-21 och läskort 7. Lämna gärna en kommentar tillsammans med era barn i läsprotokollet. Håll i läsningen nu och läs mycket och ofta. Vill eleverna även läsa andra texter eller böcker går detta också bra när man läst igenom läxan ett par gånger.

Vi har bland annat repeterat ental och tiotal i matematik. Gått på tipspromenad om dubbelt och hälften samt tränat addition och subtraktion på apparna pet bingo och zcooly affären.

I NO fortsatte vi med vår bilduppgift om rymden och nästa vecka får vi lära oss mer om jorden och mars. När vi haft SO har vi haft värdgrunde och läst mer om Lisa i boken Handbok för superhjältar. Vi fick göra en samarbetsövning där eleverna två och två skulle vika ett flygplan eller tillverka en loppa med bara en hand var. Den andra handen var man tvungen att ha bakom ryggen, samarbete på hög nivå =)

På idrotten hade eleverna utelektioner och Galina hälsar att kommande veckor om vädret tillåter kommer de att ha uteidrott och arbeta med allemansrätten. Då är det varma kläder som gäller!

Trevlig helg!!