Veckan som gått…

Hej på er!

Veckan gick snabbt och vi har hunnit med mycket. Skolfotografering i måndags, där vi fick mycket beröm av fotogarfen för att allt gick bra och smidigt! Även i tisdags fick eleverna beröm av musikläraren Hanna efter deras musiklektion, jättekul!

I onsdags hade vi skoljoggen hela skolan. Eleverna sprang en runda så många varv de hann på en timme. Vår klass sprang tillsammans 113 varv! Bra kämpat!!

Vi har i svenska följt med Larry, Emma och de andra upp i bergen på deras resa till skatten. Fortsättning följer och denna gång är det sidorna 10-13 och ett nytt läskort i läxa. Vi har arbetat i arbetsboken med att berätta till bilder och öva på sammansatta ord.

I matematik är det mycket repetition de sista sidorna i boken. Där eleverna bland annat övar på ental och tiotal samt dubbelt och hälften.

I engelska fick vi lära oss säga om siffrorna 1-10. Vi har på No påbörjat vårt tema om Rymden. Eleverna fick först berätta vad de redan vet om rymden och sen skriva ner två frågor de skulle vilja ha svar på. Sen såg vi en film om hur forskarna tror att världen och universum kom till.

När vi haft So och värdegrund har vi läst och arbetet med Boken Handbok för superhjältar. Pratat om handlingen och frågor kring det vi läser. Boken handlar om en flickan som det handlar om som blir mobbad för sina stora öron och en dag hittar hon en bok om superkrafter. Vi gjorde en samarbetsövning där eleverna fick kasta ett garnnystan till någon i ringen och säga en positiv kommentar om den klasskompisen.

Nu är nästan alla elevledda utvecklingssamtal klara. Verkligen kul att se hur eleverna växer av att få visa och berätta för er föräldrar om det de gör i skolan.

Trevlig helg!