Veckan som gått

Hej på er!

Den här veckan har vi haft föräldramöte och påbörjat de elevledda utvecklingssamtalen. Kul att se eleverna och hur de leder sina samtal och kan berätta för er föräldrar. Nästa vecka fortsätter vi på tisdagen 11/9 med den andra halvan av klassen.

Under veckan har vi arbetat med läsläxan i Resan till skatten och fått en ny läsläxa med läskort till. Denna gång är det sidorna 7-9 som ska läsas. Fyll i protokollet och ge en liten kommentar. I arbetsboken har vi bland annat fått beskriva vår fantasibil och göra korsord.

I matematik har vi arbetat med talen 0-100 och jämna och udda tal. När vi haft engelska har vi fått lära oss säga färgernas namn och säga vår favoritfärg. Vi fortsatte med temat demokrati och valet i SO där eleverna i grupper fick bilda egna fruktpartier. De gjorde tillsammans en valaffisch och skrev varför klassen skulle rösta på just den frukten. Sedan fick eleverna rösta, gå in en och en för att skriva sitt namn och vilken frukt man tyckte skulle vinna. På måndag får vi veta resultatet, spännande tycker eleverna =)

Nästa vecka är det dags för skolfotografering på måndag och onsdagen är det skoljoggen. Vi ska springa en sträcka, så många varv vi hinner på en timme. Klassen samlar tillsammans varv. Kom ombytta till skolan och ta med en vattenflaska!

Trevlig helg!!