Veckan som gått…

Hej allihopa!

Idag var Sonya och hälsade på oss efter lunch. Eleverna fick skriva ett brev till Sonya under dagen och berätta om sig själva. När Sonya va hos oss fick eleverna presentera sig själva och ställa frågor till henne. Vi fick en trevlig stund och en bra start. Sonya kommer berätta mer om sig själv när hon börjar i januari.

I måndags firades Nobel på skolan med lite finare lunch och många finklädda elever. Vi tittade på film om varför Nobel firas och vem Nobel var. Eleverna fick  komma på en uppfinning som kan behövas i världen. Många påhittiga förslag. I torsdags bjöds vi på ett fint luciatåg som framfördes av förskoleklassen enligt tradition. Efteråt fikade vi i klassrummet och lärde oss mer om varför Lucia firas.

Under veckan har vi i svenska arbetat med sagoskrivning,  resan till skatten, läsförståelse samt lekar och språkövningar. En elev har öppnat snällkalendern varje dag och vi har fått nya uppdrag att jobba med. Ett uppdrag var en favorit i repris från förra året, Brevbärarens favorit, häng ut en överraskning, teckning eller meddelande. Så kommer du göra brevbärarens dag.

På matematiklektionerna har vi fortsatt att arbeta med matematikboken och övar på uppställning med addition, taluppfattning och problemlösning. Varje dag har vi fått en nya utmaning från vår matematikkalender att lösa, antingen i grupp eller enskilt.

I SO och NO ämnena har vi arbetat vidare  med vintern och högtider. Vi har haft värdegrundsövningar och lekar samt läst vidare om Lisa i Handbok för superhjältar.

Nästa vecka på onsdagen ska vi ha en pysseldag på skolan. Vi kommer att pyssla tillsammans med våra fadderklasser i femman.

Under nästa vecka kommer vi att avsluta påbörjade arbeten och städa lådor. Eleverna behöver ha med sig en papperskasse för att kunna ta hem saker från sina lådor och pärmar.

Torsdagen den 20 december är sista skoldagen på terminen. Den obligatoriska Julavslutningen sker på kvällen med start i klassrummet 16.30 där vi fikar och önskar varandra en god jul. Vill någon baka till en gemensam fikabuffe blir eleverna väldigt glada. Hör av er till mig, Lena eller Liban.  17.15 samlas hela skolan på gården och avlutar terminen tillsammans. Vi kommer bland annat att bjudas på lite sånger från förskoleklassen och ett tal från rektorn.

Vi ses då! Varmt välkomna