vecka 48

Hej på er!

Denna vecka har bjudit på både många minusgrader och frost samt regn och rusk. Eleverna behöver därför ha med sig ombyte till skolan och varma kläder efter väder. Vi är ute både på förmiddagen 20 minuter och på lunchrasten ca 30 minuter.

Eleverna har arbetet med veckans läsläxa och fått med sig ny läsläxa hem som är sidorna 46-49. Samt ett nytt läskort att svara på frågor till och skriva meningar. Vi har även börjat titta på sagomattan och fått hjälp med hur vi kan skriva vår sagor med hjälp utav en skrivstruktur där eleven börjar med att tänka ut vilken huvudpersonen, problem, hjälpare, lösning och slut. För att sedan skriva ihop det till en saga/berättelse.  Vi skrev första gången en saga tillsammans i halvklasser. Andra tillfället fick eleverna pröva själva. Fråga era barn hur de gjorde =) Vi kommer forstätta med detta sagotema hela december.

Vi har arbetet med värdegrund och gjort olika övningar bland annat ”pröva och våga” där eleverna fick sätta en liten papperstallrik på huvudet och rita på den det de såg på tavlan. Många skratt och glada miner.

På bilden denna vecka övade vi instruktioner och fick göra ett hemligt meddelande som vi läst om i en av våra läsförståelseböcker förra veckan. Med hjälp av en ljusstump skrev eleverna ett meddelande till en kompis i klassrummet. Kompisen fick sedan se meddelandet växa fram med hjälp av tunn vattenfärg. Be gärna barnen visa er hemma.

I NO fick eleverna göra ett litet ”komihåguppgift” om det vi läst om rymden de senaste veckorna. Lite svårt tyckte några men vi hjälptes åt och lärde oss även på vägen.

Matematiken har fortsatt med subtraktion och tiotalsövergångar under veckan. Idag började vi även med addition med uppställning som det nya kapitlet kommer handla om.

Vi har en hälsning från Galina idrottslärare:

Det är ett måste att era barn har med sig idrottskläder, handduk, vattenflaska och gympaskor på idrotten. Med vänliga hälsningar Galina

Trevlig helg och första advent!!