Vecka 41 och 42

Hej på er!

Här kommer en sammanfattning av vad vi arbetet med de två sista veckorna i klassrummet.

I No har vi fortsatt med vårt rymdtema och lärt oss om nya planeter som tillexempel Venus och Saturnus. Sett på filmer om solsystemet, övat på att hitta fakta utifrån en text om planeterna och svarat på frågor. Vi kommer även att fortsätta med de sista planeterna i solsystemet nästa vecka.

I SO har vi arbetet med värdegrundsövningar och lekar samt läst nya kapitel om Lisa i Hanbok för superhjältar. Det blir mer och mer spännande och när kapitlet är slut vill inte klassen att vi ska sluta läsa. Vi har spelat sällskapsspel och då övat på att samarbeta, turtagning och regler.

I matematiken har vi fått lära oss mer om ental och hundratal samt problemlösning. Vad är viktigt att tänka på vid problemlösning och hur går jag tillväga för att lösa uppgifterna. Vi har haft utematematik med en tipsrunda om likhetstecknets betydelse samt gjort uppdragskort där eleverna fick öva på matematiska begrepp som fler, färre, större än, mindre än och lika många.

Förra veckan fick eleverna gå en tipsrunda om allemansrätten på idrotten och denna vecka var det inneidrott med rörelse och lek i idrottshallen. Även nästa vecka är det inneidrott med ombyteskläder som gäller.

I svenska läser vi vidare i läseboken om Emma, Larry och gänget som nu är påväg till öknen. Nytt läskort och nya sidor i läseboken har eleverna i läxa till måndag. I arbetsboken har vi bland annat övat på att skriva till bilder, sätta in ord i rätt grupp efter egensakper och mycket läsförståelseövningar.

När vi hade bildlektion kombinerade vi bild med svenska och eleverna fick färglägga bilder efter instruktion. Kul och lärorikt tyckte eleverna.

Nästa vecka kommer vi att påbörja bedömningsstödet för årskurs 2 och en del av dagarna blir det då schemabryt där eleverna får arbeta och bland annat jobba klart med saker de inte hunnit.

För en tid sedan fick ni hem information om Skolinspektionens enkät för vårdnadshavare. Där ni har möjlighet att delge synpunkter om skolan via Skolenkäten. Den tar ca 5-10 minuter att besvara på www.skolinspektionen.se/skolenkaten och koden finns med informationen som skickades hem.  Ta er gärna tid att svara era åsikter och synpunkter är viktiga!

Trevlig helg!!