Hej hej!

Så var det fredag igen och veckan har svischat förbi!

Vi har arbetat på med rymden i NO och lärt oss fakta om planeterna jorden och mars. Vi har pratat om vad en faktatext är och att allt som finns i faktatexter och böcker måste vara sanna. Vi har arbetat klart med våra rymdbilder och eleverna är astronauter i sina egna bilder. Roligt tyckte eleverna =)

I SO har vi pratat om Internationella barndagen som vi uppmärksammade lite extra i måndags. Där eleverna fick veta varför dagen finns och lite fakta kring detta. Vi sjöng sånger om världens barn ”tillsammans” med Perla på Youtube. Han skriver många bra sånger om och för barn med viktiga budskap. Vi avslutade med att göra en rolig aktivitet tillsammans, Bingo på skolplus.

Vi har arbetat med läsläxan i skolan och jämfört våra svar på läskort nr 7. Eleverna har fått nya sidor att läsa till måndag och läskort nr8. Titta gärna igenom era barns läxa innan den lämnas in och prata kring frågorna på läskortet. Vi har arbetat med motsatsord och synonymer i arbetsboken och övat på att berätta och skriva till bilder. Eleverna fick en skrivuppgift där de skulle fantisera och beskriva sig själva som utomjordingar/Aliens. Det blev många intressanta beskrivningar och bilder.

När eleverna hade idrott gick vi i helklass till skogen tillsammans med Galina  för att lära oss om allemansrätten. Detta arbete fortsätter även nästa vecka på idrotten och det är varma kläder som gäller och inget ombyte för idrott behövs.

I dag när vi arbetade med värdegrund fick eleverna bland annat pröva på en samarbetsövning i klassrummet, som gick ut på att få med sig en ballong emellan varandra genom en banan i klassrummet. Roligt och kul men även lite svårt tyckte eleverna.

Trevlig helg!!