Hej på er alla!

Nu är det inte många skoldagar kvar av terminen och den här veckan har till stor del spenderats med att avsluta arbeten och avrunda terminen som gått. Vi har också fått kolla in klassrummet i stora skolan, något många tyckte var spännande och mysigt.

I tisdags tog vi en promenad till biblioteket och lämnade tillbaka böcker som eleverna lånade för ett par veckor sedan. Tillsammans skrev vi också ett brev till er föräldrar inför föräldramötet som var i tisdags, där eleverna fick reflektera och samtala om hur de själva upplever arbetsro, kamratskap och klassrumsklimat.

Veckan avslutades med en spännande och lärorik dag på naturskolan som denna gång bjöd på temat människor. Med hjälp av de kunniga pedagogerna på naturskolan fick vi lära oss om hur människor på stenåldern levde och vi fick uppleva lite av hur livet kunde vara för många, många tusen år sedan. Vi fick prova både pilbåge och spjut, något som jägarna på stenåldern använde när de jagade. På promenad i området runt naturskolan provsmakade vi om olika ätbara växter. Några modiga elever vågade till och med testa smaka på myror! 😉 Eleverna var nyfikna, frågade mycket och lärde sig massor. Vi hade en jättefin dag!

Elevernas stenålderssmycken gjorda av keramiklera. Fråga barnen om de minns hur många grader leran värms till för att stelna. 🙂
Vi tågar ner till vattnet och den första av sju stationer på vårt stenåldersäventyr. Dagen innan hade pedagogerna på naturskolan lagt ut nät för att fånga fisk och när vi tog upp nätet idag låg det 20 stycken fiskar i nätet. Några fiskar hade turen att släppas tillbaka i vattnet, andra blev (turligt nog för oss) lunch.
Här slipas de vassa kanterna av benet bort, hål borras och tråd träs in, också det fina stenålderssmycken.

På onsdag (den 12/6) nästa vecka är det skolavslutning. Vi samlas i klassrummet 8.10 och går tillsammans ner till skolgården för den gemensamma avslutningen som börjar 8.30. Efter avslutningen samlas vi åter i klassrummet för att fika och för att önska varandra trevlig sommar. Man tar med egen fika.

Jag vet att det är några utav er som inte haft utvecklingssamtal ännu och det ska ni givetvis få möjlighet till! Här nedan finns tider för samtal. Mejla mig (sonja.wallenius@edu.sigtuna.se) den tid du önskar så bokar vi in det.

Tisdag 18/6

9.30-10.00
10.00-10.30
10.30-11.00
11.30-12.00
12.30-13.00
13.30-14.00

Önskar er ett fint veckoslut!

Sonja och Gracia