Hej på er alla!

Solskenet och sommarvärmen har bytts ut mot regn och det är inte riktigt lika glada ansikten som kommer in efter rasterna. Det är ändå viktigt att komma ut en stund och få lite frisk luft, så för regniga dagar är det bra att ha med regnkläder och ombyte om man blir blöt.

De morgonrutiner vi arbetat med under ett par veckor nu går jättebra de allra flesta dagar. Eleverna sitter fokuserat och läser eller skriver bokrecensioner och det är med ett lugn vi startar dagarna. Jag har i tidigare veckobrev skrivit om att vi arbetar med fokusområden för att skapa arbetsro och det är verkligen stora framgångar eleverna gjort! De är experter på att komma lugnt in i klassrummet, att räcka upp handen om de vill säga något och att lyssna på den som har ordet. Nästa vecka väntar nya fokusområden!

Den här veckan har eleverna också haft den sista NTA-lektionen med temat balans. Det har varit ett roligt arbete med engagerade, tänkande och kloka elever som undersökt balans på olika sätt och delat med sig av sina tankar och funderingar.

Tiden har gått otroligt snabbt och i skrivande stund är det bara nio skoldagar kvar av årskurs 2. Till hösten blir era fantastiska barn treor och 3b kommer till hösten att ha sitt klassrum i stora skolan.

De kommande veckorna kommer vi fokusera på att arbeta färdigt. Det är också en del annat spännande på schemat för eleverna. På onsdag besöker vi kulturskolan. Det blir därför ingen idrott. Efter besöket på kulturskolan kommer vi gå till en park för att äta lunch tillsammans och leka. Vi har beställt mat från köket så man behöver inte ta med egen lunch om man inte vill. Vill man ta med fika går det bra. 1 kaka, 1 bulle och festis/saft.

Uppföljning av förra föräldramötet kommer att hållas tisdagen den 4 juni klockan 18.00. Under mötet kommer ni också att få mer information om höstterminen och jag hoppas att så många som möjligt kan närvara.

Några viktiga datum för de kommande veckorna:

29/5 – besök på kulturskolan. Ingen idrott.
5/6 – besök på naturskolan.

30/5 Ingen skola, fritids stängt
31/5 Fritids öppet
6/6 ingen skola, fritids stängt
7/5 fritids öppet
12/6 skolavslutning

Den här veckans klassbloggare är LDL och EK. 😊

Önskar er alla en trevlig helg/

Sonja och Gracia

Hej alla föräldrar.

Det har varit lite stökigt i klassrummet men det har gått bra.
Vi alla har ätit lunch till hamburgare och lekt ute på rasten.
Alla har varit snälla mot varandra men varit lite bråkiga.

Hälsningar EK & LDL