Hej på er alla!

Också denna vecka har varit något kortare med första maj-firande och valborg. Med olikfärgade papper, där eleverna fick rita av sina händer och sedan klippa ut konturerna, knåpade vi ihop en egen liten majbrasa som prytt tavlan under veckan.

Den här veckan har vi börjat på en ny högläsningsbok. Fortsättningen på Jakten på Jack var utlånad, så denna gång fick det istället bli Doktor Proktors pruttpulver skriven av Jo Nesbø. En rolig och lite annorlunda bok som verkar uppskattad av de allra flesta.

I svenskan har vi fortsatt prata om skiljetecken och då frågetecken, utropstecken och punkt. Det har varit gemensamma samtal om vad som utmärker de olika skiljetecknen och i vilka sammanhang de ska användas, men också individuellt arbete där eleverna fått arbeta, öva och fundera. Alla har jobbat på med stort fokus och flitighet.

Gracia har fortsatt morgonrutinerna med mandalas och arbete i matematikboken. Från och med nästa vecka kommer det bli lite förändring i hur upplägget för morgonen ser ut. På måndag ska vi till biblioteket på besök och alla ska få låna en egenvald tystläsningsbok. Den boken kommer eleverna få läsa i varje morgon och sedan skriva en bokrecension när den är färdigläst. Vi kommer gå till biblioteket tillsammans efter lunchrasten och vara tillbaka på skolan till klockan 14.00.

I måndags fick eleverna en ny värdegrundsläxa som ska med tillbaka till skolan på måndag 6/5.

Från och med onsdag nästa vecka blir det idrott i helklass. Vi kommer vara utomhus, så ta med kläder för utomhusidrott.

Den här veckans klassbloggare är TP & MF. Önskar er alla en trevlig helg!

Allt gott! Sonja och Gracia

Hej alla föräldrar.
Det har varit lite bråk och lite bra. Och vi ska ha idrott på onsdagar i helgrupp.

Våran jumpalärare ska sluta. Så Sonja och Gracia ska vara våra nya jumpalärare.

Hälsningar TP & MF. 🙂