Hej på er alla!

Veckorna går i rasande fart och det verkar som att solen vågat sig fram tillslut och gett oss vår.

I veckan har det arbetats flitigt i matematikboken, som just nu behandlar klockan. Det är lite knepigt tycker många, men vi hjälper och stöttar varandra i arbetet.

Vi har också uppmärksammat internationella downs syndrom-dagen och rockat sockorna. Vi har pratat om varför vi gör detta och om alla människors unikhet men likvärdighet. Genom film, samtal och ritande har eleverna fått fundera över detta. De fick också i uppgift att samarbeta för att skapa en snygg rocka sockor-ring. Det lyckades de ypperligt bra med!

I veckan har skolpsykologen varit i klassen och observerat hur vi arbetar, vilka moment som fungerar och vilka vi behöver jobba mer med. Detta är en del i ledet att skapa arbetsro i klassrummet, precis som föräldramötet ni kallats till. Vi tackar för besöket från Linda och Josefin!

Jag vill också passa på att hälsa Gracia välkommen till klassen. Hon kommer vara med oss under skoldagarna och sedan på fritids.

Läsläxan denna vecka är kapitel 14 och läskort 40. Då det varit lite otydligt med läsläxan och en stor del inte gjort den, är det kapitel 14 till nästa fredag. Då vill jag att alla har med sig läsläxan till skolan så att era barn kan få återkoppling på det de gjort.

Inspirerade av klass 2B kommer vi låta två elever få blogga om hur de upplevt veckan. För att inte skriva ut namn utan vårdnadshavarnas tillåtelse kommer endast initialer att skrivas ut. Jag tror dock era barn gärna vill berätta när det är just deras tur! Därför lämnar jag nu över ordet till TV och MY! 🙂

Hej Föräldrar! mår ni bra.

Den här veckan har vi haft roligt. Det har varit lite bråk men det har gåt bra.

Alla har lekt bra på rasten. I klass 2a har två psykologer varit hos oss och dom sa denna klassen är bra.   Alla har jobbat bra i klassrummet.

Hälsningar TV och MY 🙂