V.5 Veckobrev

Det har varit en bra vecka med mindre bråk. Eleverna har förbättrat sig och försöker verkligen göra sitt bästa. Det glädjer mig och vi får ha dålig vecka eller en dålig dag. Det pratar vi väldigt mycket om i klassrummet.

Denna vecka har vi arbetat med följande:

Svenska: Fakta text om älgen. Högläsning, läsförståelse och lyssnat och skrivit om del 3 om bröderna Lejonhjärta.

Matte: tal i bråkform, multiplikation och division. (Problemlösning i läxa). Det är väldigt kul att se att eleverna gör sin läxor och lär sig. De är så stolta när de har gjort sin läxa.

NO: Vi arbetar med NTA förändringar som sker med fast, flytande och gasform. Vi har experimenterat med vatten och en brus tablett, vad som sker och förändras. Eleverna arbetar i små grupper och har blivit väldigt bra på att samarbeta. Uppdrag 1 gick väldigt bra.

SO: eleverna lär sig sammanfatta om forntiden. De arbetar i små grupper där de sammanfattar om istiden, stenåldern, bronsåldern och järnåldern. De kommer få redovisa sin sammanfattning och göra en tidslinje tillsammans efter redovisningen. De har fått olika uppdrag i varje grupp för att knyta ihop säcken kring forntiden.

Engelska: eleverna är i kapitel 7 och fått lära sig att beskriva hur deras rum ser ut på engelska. Vi har tränat på, vad olika möbler heter på engelska. När vi har engelska lektion pratar vi endast på engelska. Detta tycker eleverna är roligt.

10 januari är det studiedag, eleverna är lediga och det är stängt både på fritids och skola.

Trevlig helg

Hada