V.47

Hej alla fina barn och föräldrar!

Den här veckan har vi arbetat och tränat på nyckelord, tankekarta och sammanfattning. Vi har arbetat med berättande text.

Årskurs 6 som är klassens faddrar kom på besök och hjälpte eleverna med läsförståelse, ett gammalt nationellt prov. De fick sitta i små grupper och läsa olika texter och svara på frågor.

I matematiken fortsätter vi med multiplikation och division. Vi har även tränat på att spela spel i matematiken för att variera undervisningen. Detta var omtyckt bland barnen.

I SO arbetar vi med stenåldern. Den yngre stenåldern. Det är mycket svåra ord och svåra texter som måste bearbetas. Detta fortsätter vi med nästa vecka. Vi har även tittat på film om stenåldern.

Vi arbetar just nu med olika genre i svenskan.

Det har varit en bra vecka och barnen har orkat arbeta trots att de har varit små trötta. De är medvetna om att vi kommer arbetar hårt nu fram till jullovet.

Trevlig helg önskar

Hada och Fanny

Tillsammans med 6:ordna läser de text.
Duktiga elever som dansar.