V.48

Denna vecka har varit en bra och lugn vecka för barnen. Det har varit arbetsro i klassrummet. Barnen har skrivit egna texter i halvgrupper och fått skriva på iPad. Vi har 9 st som fungerar och de har turats om och varit duktiga. Vi fortsätter med samma tema som förra veckan. Vi har fortsatt med samma sak i alla ämnen och inte startat något nytt.

Vi har fokuserat på läsförståelse och fakta texter. Vi tränar inför nationella provet och det är roligt att se hur barnen har utvecklats och hur de tar ansvar. Det är roligt att se att de vill lära sig mer och mer. Första veckorna fick jag sådan motstånd från barnen de orkade inte arbeta, tyckte det var tråkigt med vissa uppgifter. I nuläget är det knappt någon som klagar på upplägget och de vill ha utmanande uppgifter. Eftersom de arbetar bra och lär sig på lektionerna, har jag bestämt att jag inte skickar i väg läxor. Jag skickar iväg läxor till enstaka elever som jag vill ska träna lite extra. Fram till jul är det inga läxor, efter jul får jag se hur det blir.

Tyvärr har vi fått ett tråkigt besked ifrån ledningen att Fanny inte får fortsätta i vår klass eller på Tingvallaskolan efter jul på grund av nedskärningar i kommunen. Hon jobbar sin sista dag på tisdag nästa vecka , sen ska hon ta ut semester eftersom hon har en del semesterdagar att ta ut. Vi har ännu inte fått besked om någon ersättare för Fanny, utan ni hänvisas till rektor för mer info och svar. Barnen blev informerade idag vi tänker att vi tackar av fina Fanny på tisdag och för det arbete hon har gjort. Barnen blev rörda och vi har förklarat situationen för de.

Trevlig helg

Hada och Fanny