V.46

Klass 3a startade veckan med skridskor. Det var kul tyckte barnen dock var det många som skadade sig här och där. Det var tråkigt tyckte jag. Vi ska träna på att man ska åka försiktigt och att konsekvenser sker om man inte gör det. Vi åkte tillsammans med 3b och hade en trevlig stund med de. De har samarbetat lekt lekar och vi hade en bra dag tillsammans.

Hela förmiddagen under tisdags hade vi 8 stationer som barnen fick prova på kring högläsning, bokprat, saga, tystläsning, bildsamtal, och göra bokmärke. Vi har haft barnboks veckan. Detta gick utmärkt och barnen i klassen hjälpte de yngre barnen som behövde hjälp. De var indelade i olika grupper årskurs 1-3.

Onsdag, torsdag och fredag har vi fortsatt med barnboksveckan och arbetat med 4 böcker. Barnen har lärt sig hur man skriver en bokrecension. Vi har även fokuserat på vem författarna är och sökt kring deras bakgrund.

Vi har haft idrott och andra estetiska lektioner som vanligt.

I fredags var jag på utbildning och Fanny hade klassen. Det gick utmärkt och de lyssnade och lånade böcker i biblioteket i skolan.

Hada och Fanny