Veckobrev V.43

Hej alla fina barn och föräldrar!

Vi har haft en händelserik vecka med nya begrepp, arbetat i grupp och startat med grej of the day tema för första gången. Den här veckan har barnen kunnat arbeta i grupp och samarbetat WAW 😊.

Den här veckan har vi pausat läroboken i matte och arbetat med omkrets, enheter och geometriska figurer. Detta har varit kul enligt barnen och efter lovet arbetar vi vidare med omkrets, enheter och även area. Vi ska ha mer ute matte då barnen önskade det i klassrådet.

Vi har startat med klassens stjärna/stjärnor. Detta innebär att eleverna i klassen tillsammans med oss vuxna utser en eller flera som har varit extra duktiga, bra kompis, skrivit bra, har fått bra resultat i tex ämnena, hjälpt till med städningen, vågat redovisa osv. I princip allt bra man har gjort ska uppskattas och man får beröm för det. Jag och Fanny ska dela ut diplomen och detta uppskattades i 3a och att alla ska tänka extra mycket på sitt beteende. Max och Jennylyn blev utvald till klassen stjärnor för att de är bra kompisar med alla i klassen och leker med de som känner sig utanför. De städar extra mycket i klassen. De retas inte eller stör under lektionerna. Dessa saker va lite, vad klassen tyckte.

Vi har även börjat med tre olika färger som man ska tänka extra mycket på under lektionerna.

Rödfärg: klassen har inte lyssnat och inte arbetat.

Gulfärg: klassen har arbetat men stört andra ibland.

Grönfärg: alla har lyssnat, arbetat och gjort klart allt som skulle göras.

Vi har haft gulfärg hela veckan och lutat lite mot rött i idrottslektionerna. Detta ska barnen tänka på och försöka förbättra har vi diskuterat i helklass. Idrotten är sista lektionen på tisdagar och fredagar och blir lite rörigt för barnen är trötta, men de lovade oss att försöka iallafall.

FN dagen i torsdags fick eleverna lära sig lite om mänskliga rättigheter och vad FN betyder. Fredagen avslutade vi dagen med popcorn och saft för att säga hejdå till Noah som ska flytta och dans stopp i idrotten tillsammans med Karin.

Nästa vecka är det höstlov v.44

På måndag är även fritids stängd för barnen, men resten av veckan är fritids öppen.

Bilder på vad vi har gjort tillsammans med barnen denna vecka finns nedan.

Ha ett trevlig lov med massa kul önskar

Fanny och Hada

FN- dagen
Musik stund