V.42

I måndags var vi på höstvandring med naturskolan. Det spö regnade och eleverna klagade inte på vädret och lyssnade på läraren. Jag och Fanny var otroligt stolta över de och hur duktiga de var. Ge de beröm för det hemma också. Vi plockade slånbär som vi skulle göra saft av, men vi hann inte den här veckan. De har varit otroligt duktiga den här veckan. De har arbetat stenhårt.

Eleverna har fått nya läseböcker skogens systrar och författaren Petrus ska komma på besök den 6 november. Eleverna förbereder frågor till författaren. De tyckte verkligen boken är spännande fastän vi inte hunnit läsa mycket.

Vi har idrott tisdagar och fredagar. Vill återigen påminna om att hjälpa barnen att packa idrottskläder och handduk. Vi har i helklass diskuterat kring hygien och motion. Det är viktigt att barnen tvättar sig och lär sig duscha. Vi har även diskuterat kring att vi människor ser olika ut och att vi ska respektera varandras kroppar och att vi inte ska skämmas över det. Barnen som inte har med sig idrottskläder får inte vara med på idrottslektionen enligt Karin som är idrottsläraren.

Vi slutat cirka 14:30 tisdagar och fredagar på grund av att vi åker buss från valsta.

OBS

24/10 skoldisko kl 17:00-18:30

20 kr inträde

15kr / st godis, chips, PS4, vi i klassen sa att 60 kr räcker. Våra fina 6:or har anordnat detta till skolan. Endast swish eller kontanter inget bankkort.

Fanny och Hada