V.4

Den här veckan har varit en svajig vecka för barnen. Vi har fått börja om gällande klassreglerna och får arbeta vidare med att ha arbetsro i klassrummet. Det har varit mycket bråk med äldre barn i skolan. Vi har pratat väldigt mycket om detta i klassrummet. Barnen har lovat att försöka ignorera och det skulle även vara bra om föräldrarna kunde prata om detta i hemmet. Det gäller inte alla men flera barn i klassen.

Vi har arbetat med veckans djur, både grävlingen och björnen.
Vi har arbetat med division och multiplikationen parallellt. Vi har även arbetat med tal i bråkform. Vi har arbetat med kapitel 6 i engelskan. Det känns bra att vi har kommit igång med engelskan. I svenskan har vi både kört läsförståelse texter med frågor till samt kört fakta texterna parallellt. Vi har även lyssnat på bröderna Lejonhjärta i Sveriges radio, vi är på del 3 och svarat på frågor kring varje del. Barnen har arbetat väldigt bra trots mycket bråk och mycket prat i klassen. I NO:n har vi arbetat med känslor och kost. Matte läxan har fungerat utmärkt och barnen tycker om att få träna extra hemma.

Vi har tillsammans med 5b sjungit och dansat en stund. Det tyckte eleverna var roligt.

Jag hoppas på bättre vecka nästa vecka.

Trevlig helg

Hada Feysal

Sjunger oslagbara sången tillsammans.
Så duktiga elever