V.39

Hej alla barn och föräldrar!

Förra veckan hade vi 3 skoldagar. Barnen tyckte det va skönt att få vara ledigt eller vara på fritids.

I onsdags läste två olika böcker, en sagobok och en fakta bok. Det vi gjorde va att se skillnaden mellan en fakta text och en berättande text. De fick även arbeta med matteboken. Eleverna fick läsa deras läsförståelse bok som heter Ben och Koko, kapitel 6. De fick även träna på expert ord som vi kallar svåra begrepp för. Eleverna får markera de ord de inte kan och skriva ner de i sina ord samlingsböcker.

I torsdags arbetade vi mycket med engelska och eleverna fick sina nya engelska böcker. Vi fick lyssna på en text och eleverna fick svara på frågor kring texten. 3a är väldigt duktiga på engelska och är ett favorit ämne för många i klassen. Vi fick lära oss en ny sång på engelska. Utöver engelska arbetade vi som vanligt med matematik och svenska.

Vi avslutade veckan med att åka till naturskolan, där eleverna fick lära sig om berg, luft och vatten. Eleverna fick pröva på olika experiment och vara vetenskapliga ”män”, som de sa i skolan. Kallt vare men eleverna hade bra kläder och vi åt lunch och fikade tillsammans. Eleverna lyssnade och va super duktiga, de fick beröm från Fredrik och Martin som höll i lektionerna.

Hada och Fanny