V.3

I klassen går det löss och jag vill gärna att ni tittar igenom barnens hår. En elev i klassen har haft löss 3 gånger och har även behandlats och det är tråkigt om någon i klassen går runt och har löss som inte har behandlats/eller som inte vet om att de har. Jag gick igenom lite idag om hur man behandlar löss. Även killarna i klassen måste kolla, då de har en uppfattning om att de inte kan få löss. Jag läste även på nätet att om man har tjockt hår måste man ibland göra om behandlingen. Det räcker inte med en gång. Många tjejer i klassen har tjockt hår ifall man skulle ha löss.

Veckan har gått bra och barnen har varit duktiga. De har lyssnat och jobbat på. Det går åt rätt riktlinje.

Barnens egna reflektion kring veckan som jag har sammanfattat är att de har lärt sig division och kopplingen mellan division och multiplikation. 6:ans och 7:ans tabell upplevdes svår. De lärde sig 9ans multiplikations knep och tyckte det var roligt. Hur man skriver en egen fakta text upplevdes både roligt och tråkigt. Många tyckte det var svårt och vi behöver träna på det.

Trevlig helg med mycket skoj önskar jag er.

Hada