v.22

Hej på er!

Nu var den sista hela veckan avklarad innan skolavslutning, då vi är lediga på onsdag nästa vecka 6 juni, Sveriges nationaldag. Sen är det skolavslutning torsdagen den 14/6 8.10-10. Mer infromation om den kommer nästa vecka.

Vi har arbetat mycket med att avsluta arbeten, böcker och stenciler vi haft i lådorna denna vecka. Läseboken i svenska har vi läst ut och nu väntar eleverna med spänning på fortsättningen av berättelsen som vi kommer att få läsa om i årskurs 2. De allra flesta är klara med arbetsboken och andra skrivböcker i svenska. Vi har arbetat med att skriva meningar denna vecka. Övat på att börja med stor bokstav och avsluta med punkt. Eleverna har fått skriva om en katt och en humla.

I matematik har vi fortsatt med att mäta och fick i början av veckan öva på att mäta med ett måttband på en meter ute. Uppkatta längder och jämföra. I mitten av veckan började vi arbeta med geometriksa objekt och fick lära oss att känna igen en kvadrat, cirkel, rektangel och triangel. Vi arbetade i matteboken, gått på formjakt ute på skolgården och skapat fåglar med hjälp av geometriska fromer och följa en instruktion. Eleverna fick här både öva på läsförståelse, följa en instruktion och kunna namnge de geometriska objekten.

I So har vi arbetat med vår värdegrund och hur vi är mot våra klasskompisar. Övat på att säga positiva ord om varandra och spelat spel.

I No har vi programmerat och arbetet med NTA fast eller flytande. Be gärna era barn berätta om veckans experiment.

Nästa vecka på måndag 4/6 åker vi till räddningsskolan. Vi samlas som vanligt när skolan börjar och åker ut tillsammans i minibussar. Vi får med matsäck från skolan, pastasallad och en dricka. Ta gärna med en vattenflaska. Man får komplettera matsäcken om man vill med någon frukt eller smörgås och något litet att fika med. Ej godis, chips eller läsk. Barnen behöver ha oömma kläder om man inte är rädd om då det kommer förekomma mycket röklukt.

Trevlig helg!