v.21

Hej alla föräldrar!

Veckan som gått har varit solig och varm. Den sista lektionen i klassrummet är nu lite extra jobbig för eleverna i värmen. Vi har då arbetat mycket med matematik och annan färdighetsträning på ipaden på olika appar. Ta gärna med en vattenflaska till skolan dessa varma dagar.

I svenska har vi läst den sista läsläxan och de sista sidorna i boken, Huset på Alvägen. Gjort läskort till texten och övat på vår läsförståelse och skrivning. I arbetsboken har vi även där avslutat de sista sidorna och gått tillbaka för att göra sådant man int ehunnit med eller missat när man varit sjuk eller borta.  Sista veckorna i skolan kommer vi arbeta mycket med att avsluta påbörjade arbeten, böcker och arbetsområden.

I matematik har vi börjat med att mäta. Vi fick pröva på att mäta med ett gammalt mått, Spann som är längen mellan sin egen tumme och pekfinger. Be barnen visa er. Vi har dock också pratat om varför måtten vi använder idag kom till. Vi har fått se filmer om hur gamla mått användes förr mm. Idag började vi mäta med centimeter i matteboken och lärde oss mäta rätt med linjal.

I SO spelade vi spel på värdegrundstimmen som handlade om att berätta om sig själv och positiva ord. Eleverna fick öva på samarbete, turtagning, säga vad man tycker om och inte tycker om samt att säga positiva saker om sina medspelare. Det var lite svårt att samarbeta för vissa grupper och att hålla sig till reglerna. Vi övar på.

I NO har vi programmerat med hjälp av appen Scratch JR. Be gärna eleverna berätta hur det fungerar. Vi har också fortsatt med NTA lådan och temat fast eller flytande.

Vi sjunger på musiken och övar till skolavslutningen. Eleverna kommer att sjunga för er i klassrummet efter avsluningen ute på gården. Mer infromation om skolavslutningen kommer snart. Vi vill påminna om att ska man vara ledig på skolavavslutningen eller andra skoldagar behöver ni ansöka om ledigt och lämna in en ledighetslapp.

I torsdags fick eleverna en härlig dag i Mulle Meck parken tillsammans med förskoleklasserna och.1B Mycket lek och utforskande, god lunch och fint väder.

Trevlig Helg!