v.15

Hej på er!

Våren och solen har kommit med stormsteg denna vecka. Härligt tycker alla elever och njuter på alla raster.

Den här veckan har vi haft våra D-glasögon på oss på svenskan och lärt oss om bokstavens form och ljud. Letat ord och läst texter. Vi är inne på slutet av arbetsboken och har inte många bokstäver kvar. Vi har övat mycket på att skriva och läsa under veckan och det är så kul att se elevernas utveckling. Till veckans läsläxa blir det en skrivuppgift och frågorna hittar ni i tidiagre inlägg på bloggen i veckan. Eleverna läser läsläxan som vanligt och svarar sedan på tre frågor om texten och lämnar in på måndag 16/4.

I matematik har eleverna arbetat på i matematikboken och övat på tiotalsövergång med hjälp av tallinjen och på problemlösning. Vi har fått se instruktionsfilmer kopplade till matematikbokens avsnitt och arbetat med laborativa hjälpmedel. Vi fortsätter att öva på tiokamraterna. Öva gärna hemma genom spel och lekar.

Vi har arbetat på med vår programmering i NO och då övat oss i att programmera i appen A.L.E.X. Lite svårt tycker eleverna men det gäller att hitta ett mönster för hur roboten går och inte att ge upp om det blir fel. Vi övar på att det är ok att göra fel och försöka igen. Vi kan, vi vill ovh vi vågar!

Den här veckan när vi arbetade med SO och värdegrund fick eleverna i uppgift att tänka ut tre saker de vill ha med sig till en öde ö. Sedan skulle de sitta i smågrupper och presentera sina tre saker. För att sedan komma överens i gruppen om tre gemensamma saker. Roligt men också svårt att bara få välja tre saker gemensamt. När vi gjorde denna övning fick eleverna bland annat tillfälle att öva på sin förmåga att argumentera för sina val, ta ställning, lyssna på andras förslag och att arbeta demokratiskt. Fråga era barn vilka tre saker de valde att ta med sig =)

Vi pratade om våren i början av veckan och om vi hade sett några vårtecken. Eleverna hade bland annat sett snödroppar. Så på bilden gjorde vi egna snödroppar som tittar fram ur snö.

Vi önskar alla en trevlig helg med mycket sol.

Mvh Maria och Lena