V.13 veckobrev

Det är kul att se att många barn är tillbaka och är friska. Det är en tuff period vi har framför oss med Corona, vanlig influensa och förkylning. Barnen i klassen har varit duktiga på att tvätta händerna, inte krama varandra och till och med hittat på andra sätt att hälsa på varandra. De har även varit duktig på att säga att de känner sig sjuka. Det är en öppen dialog i klassrummet kring detta och det känns bra för de. Jag har valt att inte prata om Corona i klassrummet mer än att de inte ska vara oroliga. Vi har tillsammans diskuterat om att det är viktigt att tvätta händerna med tvål och vatten och detta är de väldigt duktiga på.

Den här veckan har barnen arbetat med följande:

Veckan startade med att barnen fick göra nationella i svenska del A, B ,D och E. I matematiken har vi repeterat de delarna barnen har haft svårt med och valt ut vissa problemlösnings uppgifter vi har gjort i helklass.
Barnen har fått skriva en fakta text om rödräven och skrivit en berättande text om rödräven. Barnen har fått göra många samarbetes övningar i klassrummet för att kunna samarbeta och leka mer tillsammans under rasterna. Vi har spelat fotbollen tillsammans så att tjejerna också kan delta och vara med. De har fått spela Maffia spel i klassrummet som klassen tycker om. Det är inte som det låter, fråga barnen så kan de förklara.😊
Vi avslutar veckan med nationella i svenska del F och del G.

Nationella provet kommer jag använda som underlag det är därför de får göra det.

I drotten har eleverna utomhus i skolgården. De behöver inte ha med sig gympakläder.

Dansföreställningen är inställt och det tyckte barnen var tråkiga nyheter medtanke på hur de har kämpat. Dansläraren ville lösa situationen och sa till barnen att de kan få uppträda för två:orna.

Trevlig helg

Hada och bästa Jenny

Dans klassen, så duktiga.