Rektor hälsning till alla föräldrar

Bästa föräldrar,

Det är fortsatt många av er som kontaktar oss med frågor och funderingar och för att uttrycka er oro över coronaviruset och dess spridning. Vi kommer kontinuerligt att informera er så fort nya direktiv och bedömningar görs.

I dagsläget ingen anledning att friska barn och elever ska stanna hemma från förskola och skola. • All verksamhet fortgår som vanligt men bara på respektive enhet. • Vi har beslutat att alla aktiviteter utanför skolan som studiebesök, utflykter, konserter mm inte ska genomföras.

I dagsläget behöver vi prioritera undervisning och omsorg. Vi hoppas ni har förståelse för detta.

Vi följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, för barn, elever och medarbetare. • Alla med sjukdomssymptom ska stanna hemma för att inte smitta andra. • Alla som uppvisar symptom, även milda, kommer att skickas hem från verksamheten. • Barn och elever är välkomna tillbaka till verksamheten två dygn efter att de tillfrisknat och inte längre uppvisar några som helst symptom.

Med anledning av situationen har vi också beslutat att vårens prao för eleverna i årskurs 8 skjuts upp. Mer information om detta kommer längre fram.

Den senaste informationen från kommunen hittar ni på www.sigtuna.se

Information om det nya coronaviruset på olika språk finns på Folkhälsomyndighetens webbplats

Vänliga hälsningar,

Barn- och ungdomsförvaltningen